top of page

Behandling av idrottsskada

Vid ditt första besök pratar vi igenom ditt tillstånd och gör en grundlig undersökning. Efter det kommer vi överens om hur du kan gå vidare. Ta med T-shirt/linne, shorts, inneskor och ett hänglås. Säg till i receptionen att du har ett inbokat besök hos oss på Prima Fysik.

Välkommen till din sjukgymnast i Nacka!

Idrottsmedicin

Alla kan någon gång drabbas av motions- och idrottsskador oavsett vilken nivå eller idrott man tränar på. Då kan det hjälpa och underlätta med rehab! Vi hjälper allt från motionärer till elitidrottare i alla åldrar. Vår målsättning är självklart att få tillbaka dig till din tidigare aktivitet så snabbt och säkert som möjligt utan att ta några onödiga risker. Behandlingen består mycket av egen träning med guidning från oss. Komplettering kan behövas med olika behandlingsmetoder. All träning och behandling sker på vetenskapliga grunder.

Om du har råkat ut för en idrottsskada som barn eller ungdom eller har nära kontakt med någon som drabbats av en idrottsskada antingen som t ex förälder eller tränare kan du läsa uppsatserna som finns länkade här.

Manuell behandling

Manuell behandling sker i form av olika tekniker. Det handlar om både muskel- och ledbehandling.

Elektrisk stimulering

Elektriskt stimulering (NMES) används dels som smärtlindring samt för att stimulera en muskel till förbättrad aktivitet. Det används ofta i samband med skador av olika slag både akut och efter olika operationer. Elektroderna hjälper till att aktivera flera muskelfibrer än kroppen klarar av att aktivera själv vilket ger en ökad styrka och förbättrad aktivitet.

Skärmavbild 2020-06-05 kl. 14.43.58.png

Akupunktur

Akupunktur är en gammal kinesisk tradition. Vi är utbildade enligt Socialstyrelsen vilket innebär att vi får behandla smärta på vetenskaplig grund. Akupunkturen verkar genom frisättning av endorfin som är kroppens eget morfin och som fungerar smärtstillande. Runt nålen bildas en kontraktion vilket ger liknelsen av en kramp runt nålen varpå endorfinet frisätts. Akupunktur är helt ofarligt och sterila engångsnålar används. Eventuella biverkningar kan vara trötthet efter behandlingen samt en liten droppe blod i själva sticket när man tar ut nålen.

Akupunk.jpg

FaR - Fysisk aktivitet på recept

Fysisk aktivitet på recept (FaR) är en metod vars syfte är att främja din fysiska aktivitet under längre tid för att uppnå bättre livskvalitet. Det innebär att du som patient får ett recept på fysisk aktivitet som är anpassat och framtaget för dig i samråd med din fysioterapeut. Det kan handla om allt från dagliga promenader till gymträning några gånger i veckan. Om du behöver gymträning kan du på flera ställen köpa ett gymkort till reducerat pris. Du har då möjlighet att sköta din rehabilitering mer på egen hand och komma på kontroller hos din fysioterapeut vid behov. FaR följs upp och utvärderas genom olika metoder som bestäms i samråd med din fysioterapeut i Nacka.

Kontakta oss på Prima Fysik för att få veta mer.

bottom of page