top of page

VI PÅ PRIMA FYSIK - din fysioterapeut i Nacka

Bild Charlotte 1.jpg


Leg. fysioterapeut / sjukgymnast


072-016 59 59

Charlotte Wedenberg

Bild Gunilla 1.jpg


Leg. fysioterapeut / sjukgymnast


070-6949944

Gunilla Richardson

Jag är utbildad legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och idrottslärare. Specialist i Idrottsmedicin samt har en Master i Idrottsvetenskap. Jag har arbetat som fysioterapeut/sjukgymnast sedan 1991 främst med idrotts- och motionsskador hos både barn och vuxna, både opererade och icke opererade skador och har nära anknytning till olika idrotter.

Min idrottsliga bakgrund har varit som gymnast och förbundskapten för kvinnliga gymnaster. Deltagit i medicinska kommittén i Svenska gymnastikförbundet och varit behjälplig som sjukgymnast för gymnaster som tränar på landslagsnivå i Stockholm. Exempel på andra föreningar som jag hjälper är: Boo FF som jag hjälpt under flera år med spelare från barngrupper till A-lag, likaså Hellas Tennis och Svenska Seglarförbundet. Utbildar även i Knäkontroll via Svenska fotbollsförundet.

Jag har ett nära samarbete med Capio Artro Clinic, Sports Medicine Aleris Sabbatsberg, Södersjukhuset och flera privatpraktiserande ortopeder samt ett stort kontaktnät av andra vårdgivare. Patienter som opereras på olika kliniker men bor eller arbetar i Nacka gör ofta sin rehabilitering hos oss.


Jag arbetar med traditionell fysioterapi/sjukgymnastik så som t ex rehabiliteringsträning, funktionsanalys, manuell mobilisering, NMES (elbehandling) TENS, akupunktur. Kan även erbjuda screening inom olika idrotter vid behov.

Jag  är specialiserad inom idrottsmedicin samt ortopedisk manuell medicin och arbetar främst med barn, ungdomar och vuxna med motions- och idrottsskador.

 Rehabilitering efter skador, fraktur/ledkirurgi, rygg-,led- och muskelbesvär samt besvär vid och efter graviditet. Jag arbetar även med beteendeförändringar inom fysisk aktivitet.

Jag har nära samarbete med Aleris Sports medicine,  Capio Artro Clinic och flera privatpraktiserande ortopeder samt ett stort kontaktnät av andra vårdgivare. Jag jobbar med skadeprevention och rehabilitering vid skada tillsammans med flera idrottsklubbar.

Behandlingsmetoder som jag använder efter undersökning och funktionsanalys är t.ex. specifik rehabiliteringsträning, manuell ledmobilisering, nervmobilisering, neuromotorisk träning, akupunktur, NMES och TENS (elektrisk muskel-och smärtbehandling) och ergonomisk rådgivning.

Jag hjälper dig att komma tillbaka till den fysiska aktivitet och nivå du vill klara efter en skada, allt ifrån motion till elit.

- Leg. Fysioterapeut/Sjukgymnast
- Msc Idrottsvetenskap
- Specialist Idrottsmedicin
- Idrotts- och motionsskador
- Barn och ungdomar
- Akupunktur

- Leg.  Fysioterapeut/Sjukgymnast BSc

- Certified Sports Physiotherapist (CSPT)
- Ortopedisk manuell terapi, OMT 2
- McKenzie MDT cred examen
- Idrottsmedicin
- Barn och ungdomar
- Akupunktur
- Certifierad instruktör medicinsk yoga

Charlotte Wedenberg

Tack för ditt meddelande!

Gunilla Richardson

Tack för ditt meddelande!

bottom of page